Opleiding MBRT

Hoe ziet de opleiding MBRT eruit?

transparant_1 lege regel

Voltijd of duaal?
 De opleiding MBRT wordt bij Fontys Hogeschool op twee verschillende manieren aangeboden. Als een voltijdvariant (studeren en stagelopen) en als een combinatie van werken en leren, de zogenaamde duale variant. Voor beide varianten heb je dezelfde vooropleiding nodig, ze duren allebei vier jaar en leiden op voor dezelfde beroepsuitoefening. Aan het einde ontvangen de afgestudeerden hetzelfde getuigschrift. Alleen de weg naar dat getuigschrift verschilt. Voltijd en duaal zijn verder verschillend als het gaat over de inschrijfprocedure en de financiële aspecten.

transparant_1 lege regel

Als voltijdstudent breng je een groot deel van de opleiding op school door . Je leert daar de theoretische aspecten van het beroep. De praktische aspecten oefen je in de praktijklokalen, die ingericht zijn met de modernste apparatuur. Stages in het ziekenhuis zijn een vast onderdeel van deze variant van de opleiding. In het derde studiejaar loop je op twee verschillende afdelingen stage. In totaal twee keer twintig weken.

transparant_1 lege regel

Als duale student heb je een leerarbeidsovereenkomst met een ziekenhuis. De eerste vijf maanden van de opleiding breng je vrijwel geheel op school door. Daarna ga je naar het ziekenhuis, waar je vooral bezig bent met praktijkleren. Gedurende ieder studiejaar ben je een aantal “terugkomweken” op school. Ook tijdens de perioden in het ziekenhuis ben je gemiddeld een dag per week bezig met de theoretische aspecten van je studie.

transparant_1 lege regel

Post-HBO
Als gediplomeerd MBRT-er zijn er vervolgens nog tal van mogelijkheden om je verder te specialiseren middels post-HBO opleidingen. Voorbeelden zijn: Echo-opleiding, CT-opleiding, MRI-opleiding , Docentenopleiding, Praktijkopleiding en Management.

transparant_1 lege regel

Opleiding tot radiologisch assistent
 Voor doktersassistenten is er de mogelijkheid om via een 1-jarige duale opleiding je te laten opleiden tot Radiologisch Assistent. Deze MBO opgeleide medewerkers assisteren de Radiodiagnostisch Laborant en verrichten ook zelfstandig eenvoudige radiologische onderzoeken.

transparant_1 lege regel

Zie ook:

www.fontys.nl/paramedisch

www.roc-nijmegen.nl

Fontys

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Radiologie
(040) 888 90 00

Nucleaire geneeskunde

(040) 888 90 10

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving